سلام
قبل از هر چیز باز هم مثل همیشه از این غیبت چند روزه معذرت می خوام . و اما اصل ماجرا:
اینتل و AMD هر دو از شرکت های شناخته شده و بزرگ در زمینه ساخت پردازنده های انقلابی هستند. بحث اینکه اینتل بهتر است یا AMD از نظر من یک بحث تکراری و کلیشه ای می باشد . لذا اصلا هدف من بحث مقایسه پردازنده های این دو شرکت نیست. من سعی کردم که مطلبی که می نویسم جدید و نو باشد . به همین دلیل سعی کردم که بر پایه کمی حدس و گمان و کمی هم گفته های برخی بزرگان برنامه های آتی این دو شرکت را بیان کنم , چرا که آینده است که فردا را می سازد , پس علم از آینده علم از امروز است ( تو کف این جمله بمونید تا بعد!!!). در ابتدا سری به AMD می زنیم:
AMD چه خواهد کرد؟
جالبه که بدونید محقق ارشد AMD یعنی آقای بیل سیگل قبلا جواب این سوال را داده است . بر طبق صحبت های او AMD قصد دارد که CPU های 64 بیتی خود و علی الخصوص Athlon 64 را به تکنولوژی های جدیدی مجهز کند.
از نیمه سال 2004 , پردازنده Athlon 64 با فن آوری 90 نانومتری ساخته حواهد شد که این مقیاس , باعث افزایش عملکرد و افزایش سرعت الکترون ها شده , در عین حال مصرف برق را به شدت پایین می آورد و باعث خنک تر شدن Cpu خواهد شد.
در عین حال باعث افزایش سطح Die هر CPU خواهد شد. به این ترتیب AMD خواهد توانست , میزان حافظه cache درجه 2 را از 512Kb به 1mb ارتقا داده و در عین حال برای افزایش راندمان , از دو هسته در هر CPU استفاده کند به طوری که Cache بین این دو به اشتراک گذاشته شود.
ظهور این فناوری , به اضافه افزایش سرعت CPU ها و تولید مادربردهای سازگارتر و حافظه های سریع تر و باس هایی با پهنای باند بیشتر , نویدبخش افزایش چشم گیر در سرعت کامپیوتر ها در سال آتی خواهد بود.
بحث در مورد اینتل بسیار پیچیده تر می شود. در حال حاضر P4 های شرکت اینتل نمایش فوق العاده ای از خود به نمایش گذاشته اند. مخصوصا در 18 ماه اخیر آنها با افزایش بسیار عالی سرعت پردازنده , ابداع ها و نوآوری های زیادی را نیز در سایر بخش های Cpu به وجود آورده اند از قبیل : 512kb حافظه درجه دو یا L2 cache و همچنین تکنولوژی انقلابی Hyper Threading . در حال حاضر استراتژی اینتل افزایش سرعت پردازنده به همراه بالا بردن میزان Cache می باشد که این عملکرد فوق العاده عاقلانه نیز می باشد.(اَی شیطون!!!)
به هر حال با ما باشید تا بفهمید زیر سر اینتل چه می گذرد؟
بعد از سال جاری , جهان برای اولین بار ریزپردازنده هایی با فناوری 90 نانومتری را در PC ها به چشم خواهد دید. پروژه Prescott با 800 Mhz باس و همچنین 1 مگابایت cache L2 چشم ها را گرد خواهد کرد. ضمن اینکه تکنولوژی HT II را نیز به جهانیان معرفی خواهد کرد. نام جدید سری جدید Hyper Threding در این نسل Cpu ها PNI خواهد بود که کارایی آن نسبت به HT حال حاضر چندین برابر خواهد شد.
بر اساس شواهد این گونه به نظر می رسد که Intel تراشه Prescott را از سال 2004 عرضه خواهد کرد. البته این پردازنده در 2005 یعنی فقط یک سال پس از عرضه کار خود را پایان می دهد. ولی بحث به همین جا ختم نمی شود. Prescott B با 1066 مگاهرتز باس بعد از آن عرضه خواهد شد. البته این تنها مزیت پرسیکات B نخواهد بود؛ این پردازنده از نسل بعدی FSB یعنی PSB پشتیبانی خواهد کرد. تقریبا تا سال2005 برنامه های اینتل برای Prescott به شرح زیر است:
و اما جانشین Prescott چه خواهد بود؟
پادشاه Tejas این عنوان را با حد کمال معماری NetBrust خواهد پذیرفت. پادشاه Tejas در اواخر 2004 و یا دقیق تر در اوایل 2005 به بازار خواهد آمد . تکنولوژی این پردازنده نیز مانند پرسیکات جدید خواهد شد تا آنجا که TNI را جانشین PNI خواهد کرد که انصافا هر دو نیز جانشین فوق العاده ای برای Hyper Threding خواهند بود. Tejas در ابتدا با فناوری 90 نانومتری ساخته خواهد شد ولی بعدا در اواخر 2005 یا حتی در اوایل 2006 با بالا رفتن سرعت تا مرز 7 گیگاهرتز اینتل مجبور خواهد شد که دست به فناوری 65 نانومتری بزند و Tejas دیگری را با باس 1200Mhz و 2mb حافظه L2 به بازار روانه کند:
بعد از آن نیز نوبت Nehalem خواهد بود که فکر کنم جز شرکت Intel کس دیگری از آن چیزی نداند...
این بود خلاصه ای از شرح فعالیت های این دو شرکت در چند سال آینده که به نظر من واقعا نبرد هر کدام از اینها جالب تر از دیگری خواهد بود. اما من فکر می کنم که اینتل به همین صورت دست روی دست نخواهد گذاشت و نرم افزارهای 64 بیتی را فقط برای AMD نخواهد گذاشت. به نظر من اینتل تا حداکثر سال آینده پروژه 64 بیتی جدیدی رانیز برای کاربردهای خانگی به راه خواهد انداخت. شاید تا چند وقت دیگر سر و کله غول های Yamhill با این عنوان پیدا شود.(خدا رو چیه دیدید؟) ولی این حدس زیاد هم محتمل نیست , چراکه اینتل در پردازنده های 64 بیتی Server تا سال 2007 پیشرفت های چشمگیری خواهد کرد تا آنجا که یک میلیارد ترانزیستور را در یک قطعه کوچک سیلیکون جای خواهد داد. پس اینتل سعی خواهد کرد که ابتدا هم در 32 بیت و هم در 64 بیت به حداکثر کارایی برسد و سپس دست به راه اندازی سیستم های هم 64 و هم 32 بیت خواهد کرد. این حدس ها به هیچ وجه قطعی نمی باشد ولی از میان همه شایعه ها و خبرها احتمال وقوع آنها بیشتر است.
با تشکر
محسن
دوست عزیز
دورروز قبل از شما من این مطلب را از یک سایتی ترجمه کردم و در وبلاگ در روز سه شنبه با عنوان زیر ترجمه کردم
نگاهی به پردازنده های شرکت intel در خلال سالهای 2006-2003
فکر می کنم منبع اطلاعاتی ما یکی هستش
سلام . مستر خوشتیبیان :دی چه خبرا ؟ من نبودم . تازه اومدم . راستی آپیت کردم / موفق باشید / آزاد
موفق باشی
با سلام خدمت آقایان محسن ومجتبی
امیدوارم که در صحت وسلامتی روزگار رابه سر می برید
در ابتدای کلام خودم را معرفی میکنم
من دانشجوی رشته کامپیوتر ترم آخر فوق دیپلم آموزشکده اردبیل و اهل تهرانم. در مورد سایت شما از روی نیاز به تحقیق آشنایی پیدا کردم و از اینکه این سایت با این همه
موضوعات مختلف کامپیوتری در ایران می دیدم که لود کردن سایت نیز به راحتی انجام میشد برایم جالب وفابل تحسین بود" باید بگم دست مریضا " اما انتقادی و هم پیشنهادی هم به سایت شما داشتم این بود که این بار تحقیقاتی را بین خوانندگان نیز رواج بدبد و بخواهید که افرادی مثل ما به شما کمک کنند تا هم بار علمی ما گسترش پیدا کنه وهم ما نیز به تحقیقات
آشنایی پیدا کنیم
با تشکر فراوان
H.H