ATI

ATI

ورود به دنیایی تازه با Linux

سلام


خوب مطلب رو با چند تا سوال شروع می کنم.
1- چند وقته که با ویندوز کار می کنید
اگر جوابتون بیشتر از یک ساله پس ادامه بدید
2- از ویندوز خسته نشدید
3- این اواخر ویندوز براتون تکراری نشده
4- دوست ندارید یک سیستم عامل جدید رو امتحان کنید
و....

خوب اگر جواب شما به این سوالات مثبته چرا بیکار نشستید Linux در خدمت شماست.
حتما تا حالا اسم لینوکس رو شنیدید و خبر دارید که کم کم داره روز به روز به طرفدارانش اضافه میشه و خودش رو در میان کاربران کامپیوتر بیشتر مطرح میکنه و بیشترین دلیلش هم همین دلایل بالا و حفره ها و مشکلات امنیتی بی پایان ویندوزه.

لینوکس چیه ؟

به زبان ساده لینوکس یک سیستم عامل اپن سورس ( Open Surce ) است که بر پایه هسته یونیکس ( Unix  ) ساخته شده است.
این سیستم عامل همانند ویندوز انحصاری نیست و ویرایش های مختلفی از آن از شرکتهای مختلف موجود است مثل Linux Redhat  یا Linux mandark پس به این ترتیب لینوکس ویرایش های مختلفی دارد که بسته به نوع نیاز استفاده های گوناگونی دارند اما در این میان معروف ترین نسخه لینوکس Redhat است که بله تازگی ویرایش 9 آن نیز ارائه شده است و در میان کاربران دوستداران بیشتری دارد ( در این باره بعدا کامل تر توضیح می دهم ).

لینوکس در ابتدا بیشتر در سرورها و بانکهای اطلاعاتی استفاده میشد و در دنیای  Desktop  استفاده چندانی نداشت اما اخیرا با ارائه نسخه ها جدید لینوکس که از امکانات گرافیکی بهتری بهره می بردند و ساده تر کردن رابط کاربر آنها لینوکس در میان کاربران خانگی راه پیدا کرده و دیگر به عنوان رقیبی جدی برای ویندوز به شمار می آید.
اما لینوکس هنوز در میانه راه است.
 یکی از مشکلات بزرگی که این سیستم عامل با آن دست به گریبان است نبود نرم افزارهای سازگار با این سیستم عامل است تقریبا 90 درصد نرم افزارهای تولیدی تنها سازگار با ویندوز هستند و در این میان ویرایشی از آنها برای لینوکس موجود نیست به این ترتیب لینوکس کاربران کمتری دارد اما در حال حاضر این مشکل در حال رفع شدن است و نرم افزار های جدید در کنار ویندوز برای لینوکس هم طراحی می شوند و این نکته امیدوار کننده ای برای دوستاران لینوکس است.

راستش رو بخواهید دلیل اصلی نوشتن این مطلب این است که من هم مدتی است که از کاربران لینوکس شده ام اما در کنار آن از ویندوز هم استفاده می کنم  و بعد از آشنا شدن با این سیستم عامل جدید حیفم آمد تا اون رو به شما معرفی نکنم.
در میان کاربران ابهاماتی در باره این سیستم عامل است که باعث میشه کاربران از نصب لینوکس ترس داشته باشند اینجا من چند تا از این ابهامات رو تو ضیح میدم.

1. لینوکس در کنار ویندوز
اولین ابهام این است که کاربران فکر می کنند لینوکس و ویندوز رو نمیشه در کنار هم روی کامپیوتر نصب کرد اما این امر درست نیست لینوکس و ویندوز را می توان به راحتی در کنار هم نسب کرد و از هر دوی آنها استفاده نمود ( من به راحتی این کار رو انجام دادم و هر دو سیستم به خوبی کار می کنند ) اما این کار به راحتی نسب دو ویندوز در کنار هم نیست و به کمی مهارت نیاز داره اما به طور کلی کار ساده ای است.

2. ناسازگاری سخت افزار
یکی دیگر از ابهامات این است که شناساندن قطعات سخت افزاری به لینوکس کار بسیار دشواری است اما اصلا این طور نیست انجام این کار در لینوکس به مراتب از ویندوز ساده تر است یبشتر قطعات کامپیوتر شما در ابتدای نصب توسط لینوکس شناسایی می شوند و نیازی به نصب درایور یا اضافه کردن آنها نیست ( البته مودم را باید بعد از نصب لینوکس شناسایی کرد ) و حتی گرافیک مراحل نصب نسبت به ویندوز بسیار بهتر است پس از این جهت هم مشکلی نیست.

3. محیط لینوکس
بعضی ها فکر می کنند لینوکس دارای محیط بسیار پیچیده و کلافه کننده ای است و به جز افراد حرفه ای کسی توانایی کار در این محیط را ندارد این ابهام هم همانند ابهامات دیگر کاملا نادرست است لینوکس دارای محیط کاری بسیار جذاب و صمیمی با کاربر است و بر خلاف ویندوز در لینوکس شما توانایی اضافه کردن محیط های کاری دلخواه خود را نیز دارید.
و از نظر زیبایی هم به عقیده من لینوکس رقیب بسیار خوبی برای ویندوز XP به شمار می آید.

۴. فضا برای نسب لینوکس
خوب در این مورد با منتقدان موافقم تنها مشکل اساسی در نصب لینوکس به وجود آوردن فضای لازم برای نصب لینوکس بر روی هارد است چون لینوکس با سیستم پارتیشن بندی ویندوز سازگار نیست و بایستی فضای مخصوص به خود را بر روی هارد داشته باشد .
برای این کارهم به راحتی می توان با نرم افزار هایی مثل Partition Magic یک درایو جدید با فرمت لیونکس ساخت و آن را برای نصب لیمنوکس اختصاص داد.

اما در آخر بزرگترین ویزگی لینوکس یعنی Open source بودن آن امتیاز بزرگی برای علاقه مندان به برنامه نویسی خصوصا برنامه نویسی ++C است که می توانند از امکانات بی نظیر این سیستم عامل در این زمینه بهره ببرند.
در ضمن لینوکس دارای امکانات اینترنتی بسیار خوبی نیز هست.

خوب دوستان امید وارم با خواندن این مطلب کمی اطلاعاتتون در باره لینوکس بیشتر شده البته چند تا تذکر هم هست که باید بدم :
1. این مطلب بیشتر برای کسانی بود که با ویندوز  به طور کامل آشنایی دارند و تصمیم دارند سیستم های دیگر را نیز امتحان کنند پس از افراد غیر حرفه ای خواهش می کنم به تنهایی اقدام به نصب لینوکس نکنند زیرا ممکن است با چند اشتباه کوچک تمامی اطلاعات کامپیوتر خود را از دست بدهند.

۲. در باره انتخاب ویرایشی از لینوکس برای نصب من Linux Redhat ورزن 9 رو پیشنهاد می کنم که در 3 سی دی موجود است البته برخی از پک ها 4 سی دی هستند پیشنهاد من پک 4 سی د است چون در سی دی چهارم راهنمایی ها بسیار مفیدی برای نسب لینوکس موجود است البته ویرایش ها دیگری از لینوکس هم در بازار یافت می شود مثل Linux Mandark 9.1  و  linux Suse 8.1  که در صورت تمایل می تونید از آنها هم استفاده کنید.

3. در صورتی که تصمیم به نصب لینوکس گرفتید و در هنگام نصب به مشکلی بر خوردید یا سوالی پیش آمد من در خدمتم اگر دوست داشتید در بخش نظرات بنویسید تا در حد توانم راهنماییتان بکنم.


                               با تشکر مجتبی
            نظرات

نظرات 1 + ارسال نظر
کاوه دوشنبه 31 شهریور‌ماه سال 1382 ساعت 03:29 ق.ظ http://ati.blogsky.com/

لطفا روش نصب لینوکس ردهت ۹ را در کنار ایکس پی
به طور دقیق برایم بفرستید. ممنون میشوم.


کاوه کاردار-لیسانس الکترونیک-فوق لیسانس سخت افزار

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد