با تولید ایتانیوم ۲ در جولای ۲۰۰۲ پردازنده های IA-64 اینتل به دومین نسل خود رسیدند. اینتل در کنفرانس بین المللی مدارهای حالت جامد جزئیات گونه های بعدی پردازنده های ایتانیوم را اعلام کرد. بر این اساس نخستین گونه با نام Madison سال جاری جایگزین ایتانیوم ۲ می شود.
اینتل در نیمه سال جاری جانشین ایتانیوم ۲ را به نمایش خواهد گذاشت . این پردازنده با نام رمز Madison راه ایتانیوم ۲ را ادامه می دهد. اینتل مهمترین ویژگی آن را در مشخصات مکانیکی و حرارتی و الکتریکی یکسان با ایتانیوم ۲ میدونه. به این ترتیب می شه به راحتی اون را درجای ایتانیوم ۲ نصب کرد. طبق خبرهایی که خوندم یه چند تا نمونه از این پردازنده الان در حال آزمایش پس دادن هستند. ریزمعماری madison نسبت به ایتانیوم ۲ تغییر نکرده اما Madison در مقایسه با یک ایتانیوم ۲ با شش مگابایت L3 cache دارای ۳۰ تا ۵۰ درصد بازدهی بیشتر است.
Madison با افزایش قدرت هسته به ۱.۵ گیگاهرتز که در ایتانیوم ۲ یک گیگاهرتز بود سرعت پردازش خود را هم افزایش داده است. مهمتر از همه اینکه اندازه Die در Madison با وجود cache شش مگابایتی در مقایسه با ایتانیوم ۲ با ۳ مگابایت cache از ۴۲۱میلیمتر مربع به ۳۴۷ میلی متر مربع رسیده. و این چیزی نیست جز استفاده از فناوری ۰.۱۳ میکرونی . تعداد ترانزیستور ها از ۲۲۱ میلیون به ۴۱۰ میلیون رسیده است.
در حالی که قراره deerfield که گونه ارزان قیمت تر madison با حافظه کمتر است در اواخر ۲۰۰۳ عرضه شود عضو دیگری از خانواده ایتانیوم ۲ با نام Madison 9m با توان بالا عرضه می شه. L3 cache در این پردازنده ۹ مگابایت ظرفیت داره و شمار ترانزیستور های آن به ۵۰۰ میلیون می رسه. تنها چیز دیگری که از آن اعلام شده است اینه که این قدرت این پردازنده بیش از ۱.۵ گیگاهرتزه و همچنان با فناوری ۰.۱۳ میکرونی ساخته می شه.
نظرات خودتونو برای هر چه بهتر شدن مطالب وبلاگ حتما بنویسید
ضمناٌ اگه سوالی دارید حتما حتماٌ بپرسید تا تو وبلاگ جوابشو بدم.
با تشکر محسن